Știri, Stocarea energetică

CATL din China lansează o baterie LFP cu încărcare rapidă, producția de masă este așteptată până la sfârșitul anului

Gigantul chinez al bateriilor CATL a lansat o baterie cu încărcare rapidă cu fosfat de litiu și fier sau LFP, capabilă să parcurgă 400 km (248 mile) cu o încărcare de 10 minute.

Producția în masă a noii baterii numite Shenxing este așteptată până la sfârșitul anului, în timp ce vehiculele electrice echipate cu baterii Shenxing vor ajunge pe piață în primul trimestru al anului 2024,Gao Han, director de tehnologie al CATL’s E-Car Business, a declarat în cadrul unei ședințe de informare online.

„Sperăm că, prin eforturi continue de îmbunătățire a tehnologiei și de reducere a costurilor, Shenxing va deveni un produs standard disponibil pentru fiecare vehicul electric”, a declarat Gao.

CATL s-a străduit să își mențină poziția de lider în industrie, în timp ce se confruntă cu provocările legate de slăbirea cererii și presiunea producătorilor de vehicule electrice de a reduce costurile, pe fondul unui război al prețurilor și al încetinirii vânzărilor de automobile în acest an.

CATL, care numără Tesla ca fiind cel mai mare client al său, a pierdut cotă de piață în fața BYD , un producător auto important care își alimentează toate vehiculele sale electrice cu propriile baterii.

Constructorii auto, precum Chongqing Changan Automobile și Guangzhou Automobile Group, au achiziționat, de asemenea, mai multe baterii de la furnizori mai mici pentru a reduce costurile.

Back to list

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *