Inovație, Stocarea energetică

EnerVenue va produce în masă cele mai noi baterii metal-hidrogen cu „30.000 de cicluri” în Kentucky

Cel mai nou „recipient” metal-hidrogen al companiei americane Enervenue are „chiar mai multe avantaje decât litiul-ion pentru aplicațiile de stocare staționară”, a declarat directorul de venituri al companiei.

Enervenue a ieșit din modul invizibil în 2020, aducând pe piață baterii pe bază de nichel-hidrogen care se bazează pe o tehnologie utilizată în spațiul cosmic la stația spațială internațională și la telescopul Hubble.

Compania cu sediul în California susține că adaptarea sa la tehnologia din era spațială are costuri reduse, este versatilă, oferind o putere mare, împreună cu capacitatea și durata de stocare, fiind, de asemenea, proiectată pentru a fi suficient de robustă și durabilă pentru a rezista la 30.000 de cicluri de încărcare și descărcare.

Se numără printre numeroasele întreprinderi nou înființate și furnizori de tehnologie cu tehnologii de stocare fără litiu care se luptă pentru comercializare, în special în segmentul de stocare a energiei pe termen lung (LDES), unde potențialul de a oferi capacități mari de stocare pe care litiul-ion ar putea avea dificultăți în a le realiza înseamnă că ar putea exista o oportunitate de piață, atât timp cât cererea de soluții LDES crește.

Enervenue ar spune că această cerere există deja, cu un portofoliu de comenzi de 7GWh și rezervări pentru proiecte în curs de livrare pentru 2025 și ulterior, în timp ce compania construiește, de asemenea, o fabrică în Kentucky, SUA, cu o capacitate de producție anuală inițială de 1GWh, care va ajunge la 20GWh în timp.

După cum a explicat directorul general Jorg Heinemann într-un interviu acordat în 2022 acestui site, elementele constitutive ale sistemelor Enervenue sunt vasele sale de stocare a energiei (ESV). La acea vreme, acestea erau unități de 1,2 kWh care puteau fi stivuite pentru a crea orice, de la sisteme de stocare distribuite la scară rezidențială până la sisteme de stocare la scară mare, cu o durată între 2 și 12 ore.

De asemenea, din punct de vedere al siguranței la incendiu, este mai bună decât cea cu litiu-ion, deoarece nu se confruntă cu scăpări termice, susține Enervenue, fiind în același timp decuplabilă de lanțurile de aprovizionare cu baterii cu litiu. Directorul executiv Heinemann a declarat în acel interviu că, deși utilizează nichel, cantitatea utilizată pentru fiecare navă este foarte mică.

Noua generație ESV, recent dezvăluită, va fi produsă la fabrica din Kentucky și se pare că are o densitate energetică cu 100% mai mare decât cea a versiunii anterioare, precum și o capacitate de stocare a energiei cu 150% mai mare, ceea ce înseamnă că, în condițiile în care cea precedentă era de 1,2 kWh, noua ESV va avea o capacitate de 3 kWh per unitate.

De asemenea, este mai bine optimizat pentru utilizarea în medii cu o gamă mai largă de temperaturi și compania a declarat că vine cu funcții de monitorizare mai bune, în timp ce poate fi garantat pe o perioadă de 20 de ani sau 20.000 de cicluri, timp după care compania va garanta că va rămâne cel puțin 88% din capacitatea bateriei.

„Suntem entuziasmați de noua generație de ESV, care oferă și mai multe avantaje față de litiu-ion pentru aplicațiile staționare de stocare a energiei. EnerVenue a continuat să îmbunătățească performanța, versatilitatea și flexibilitatea soluției noastre unice”, a declarat pentru Energy-Storage News Randall Selesky, directorul de venituri (CRO) al Enervenue.

„Cererea din partea clienților a accelerat rapid și ne pregătim să producem în masă soluția în noua noastră gigafabrică din Kentucky. EnerVenue a parcurs un drum lung, rapid, de la lansarea sa în urmă cu trei ani – iar noua noastră tehnologie ESV ne va permite să creștem și mai repede, pe măsură ce răspundem cererii globale pentru un viitor cu energie curată.”

Back to list

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *