Inovație, Știri

Enapter introduce un nou electrolizator

Specialistul german în hidrogen Enapter a dezvoltat un nou electrolizator pentru aplicații industriale.

Sistemul AEM Flex 120 are până la 50 de module AEM stack și este proiectat pentru a asigura o funcționare flexibilă și o capacitate de reacție ridicată la fluctuațiile de sarcină provenite din energia regenerabilă, a declarat producătorul. Acesta a adăugat că este destinat în special producției de hidrogen verde în gama de 70 kW până la 500 kW, pentru a răspunde nevoilor sectorului de realimentare.

Enapter a declarat că este posibil să se înceapă cu producția de hidrogen între 70 kW și 120 kW și apoi să se extindă treptat. Cu un sistem de uscare opțional, se așteaptă ca dispozitivul să producă aproximativ 53 kg de hidrogen pe zi, cu o puritate de 99,999%.

Producătorul a declarat că noul produs reduce diferența dintre electrolizoarele sale AEM EL 4, cu o capacitate de 1 kg pe zi, și sistemul AEM Multicore, cu o capacitate de 450 kg pe zi.

De asemenea, compania a declarat că electrolizatorul este dotat cu un software de gestionare a energiei care permite controlul de la distanță al producției, stocării și transmiterii hidrogenului. Produsul este montat pe un cadru și este proiectat pentru o integrare ușoară și rapidă în mediul clientului.

Enapter a declarat că a dezvoltat primul produs comercial pentru compania germană ABC-Klinker, un producător de cărămizi care dorește să înlocuiască treptat gazele naturale.

„ABC-Klinker a ales „AEM Flex 120″ în primul rând pentru a contracara fluctuațiile de preț ale gazelor naturale și pentru a putea începe să producă și să utilizeze gaze curate și eficiente din punct de vedere al costurilor în cel mai scurt timp”, a declarat Enapter.

Compania a precizat că electrolizatorul suscită, de asemenea, interesul altor companii care doresc să înlocuiască combustibilii fosili în aplicații precum cuptoarele și cuptoarele. Alte aplicații potențiale în curs de vânzare includ stații de realimentare pentru stivuitoare, autoturisme și autobuze, precum și stocarea energiei electrice pentru gestionarea vârfurilor de sarcină și pentru autosuficiență energetică.

Back to list

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *