Inovație, Stocarea energetică

O nouă invenție ar putea anunța „revoluția bateriilor”, spun oamenii de știință

Cercetătorii au inventat o nouă baterie despre care susțin că ar putea avea implicații profunde pentru viitorul stocării energiei și al tehnologiilor regenerabile.

Bateria redox-flux pe bază de litiu, dezvoltată de o echipă de la Universitatea din Cincinnati, s-ar putea dovedi crucială pentru exploatările eoliene și solare, unde sunt necesare baterii de mari dimensiuni pentru a stoca energie în perioadele de supraproducție și pentru a o elibera atunci când producția scade.

„Producția de energie și consumul de energie sunt întotdeauna nepotrivite”, a declarat Jimmy Jiang, care a condus cercetarea la Universitatea din Cincinnati.

„De aceea, este important să avem un dispozitiv care să poată stoca temporar această energie și să o elibereze atunci când este necesar.”

Designul inovator elimină membrana care separă părțile pozitivă și negativă ale bateriei, care este una dintre cele mai scumpe părți ale acestui tip de baterie și care a împiedicat anterior dezvoltarea.

Bateria fără membrană a prezentat o tensiune și o densitate de energie ridicate, care ar putea, pentru prima dată, să satisfacă cerințele operațiunilor de energie verde la scară largă, la un cost viabil din punct de vedere economic.

„Acest design reduce semnificativ costurile materialelor”, a declarat Soumalya Sinha, profesor invitat la Universitatea din Cincinnati, care a fost implicat în cercetare.

„Încercăm să obținem aceeași performanță la un cost mai mic.”

Echipa a depus cereri de brevet pentru acest proiect, despre care Dr. Jiang a spus că va anunța o „revoluție a bateriilor” în următorii 20 de ani.

„Sunt încrezător în această privință”, a spus el. „Există o mulțime de cercetări intense pentru a împinge limitele performanței bateriilor.”

Cercetarea a fost detaliată într-un articol intitulat „Development of high-voltage and high-energy membrane-free nonaqueous lithium-based organic redox flow batteries”, publicat în revista Nature Communications.

Back to list

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *