Evenimente, Știri

O nouă fabrică va fi deschisă în România. Sute de locuri de muncă vor fi disponibile

O nouă fabrică se va deschide în România, marcând astfel un moment crucial pentru industria auto a țării.

În 2024, va fi inaugurată prima fabrică de autobuze electrice din România, amplasată în Ciorogârla, în apropierea Bucureștiului.

BMC Truck&Bus va fi gazda acestei linii de producție revoluționare, marcând o evoluție semnificativă pentru industria auto românească. Planul inițial prevede producerea a 200 de autobuze electrice pe an, dar există capacități de extindere la 7-800 de unități, în funcție de cereri.

Directorul executiv al BMC, Silvia Colacea, a subliniat că această fabrică va fi prima de acest fel în România, transformând țara într-un centru de producție și export de autobuze, cu planuri de a penetra și piețele internaționale.

Cine sunt BMC Truck&Bus

BMC Truck&Bus, deja recunoscută pentru gama sa variată de mijloace de transport în comun, a livrat până acum 500 de autobuze electrice model Granton ZTE Smart Auto în România.

Noul autobuz, denumit Eurobus Diamond, va fi fabricat în România și se estimează că va reduce costurile cu 3-8% față de importurile din China. Acest model s-a vândut la un preț mediu de aproximativ 450.000 de euro pe unitate.

Fabrica nu se va concentra doar pe autobuze, ci va include și producția de microbuze electrice, a căror cerere este în creștere în România, în special pentru transportul elevilor și al angajaților.

Se preconizează că această inițiativă va crea aproximativ 200 de locuri de muncă inițial, dar există perspective de extindere a forței de muncă la 7-800 de angajați odată cu dezvoltarea capacității de producție.

Controlată de familia Kilic, BMC Truck&Bus a jucat un rol semnificativ pe piața locală, contribuind la dezvoltarea industriei auto din România prin colaborarea strânsă cu furnizorii locali.

Investiția totală la Ciorogârla, acoperind perioada dintre 2002 și prezent, se ridică la aproximativ 25 de milioane de euro. Această sumă include costurile aferente liniilor de producție, facilităților de service și sediului administrativ.

BMC a livrat deja autobuze în diverse orașe din România, inclusiv:

  • București
  • Constanța
  • Iași
  • Târgu-Mureș
  • Piatra Neamț
  • Craiova
  • Tulcea
  • Suceava
Back to list

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *