Energie electrică, Știri

Rezolv Energy semnează contractul pentru parc eolian uriaș în Dobrogea

Rezolv Energy semnează contractul pentru parc eolian uriaș în Dobrogea

Rezolv Energy, companie care dezvoltă mai multe proiecte în regenerabil în România, anună semnarea contractului de racordare a viitorului parc eolian Dunărea Est și Vest, de 600 MW, din județul Constanța.

Iată anunțul făcut de Rezoolv Eergy pe pagina sa de LinkedIn:

“Suntem încântați să anunțăm că am semnat acordul de conectare la rețea pentru proiectul nostru eolian onshore Dunărea Est și Vest, de 600 MW, în județul Constanța, România. Cele două parcuri eoliene vor fi situate în comunele Adamclisi și Deleni și vor împărți același punct de conectare la rețea, necesitând construcția unei noi stații de interconectare de 400 kV pentru a alimenta rețeaua de transmisie cu energia produsă.

Odată devenit operațional, Dunărea Est și Vest va fi unul dintre cele mai mari parcuri eoliene onshore din Europa, generând suficientă energie curată pentru a alimenta peste 332.000 de locuințe și evitând producerea a aproximativ 220.000 de tone de CO2 anual”.

Compania caută să încheie contracte directe de vânzare de energie directă, pe termen lung.

“Așa cum se întâmplă cu toate proiectele noastre, energia curată generată de Dunărea Est și Vest va fi vândută utilizatorilor comerciali și industriali prin acorduri de achiziție de energie pe termen lung (PPA). Nu ezitați să ne contactați pentru a explora diferitele opțiuni de PPA disponibile”, mai spune compania.

În faza de construcție, proiectul va genera 250 de locuri de muncă. Parcul va avea 100 de turbine.

Compania cehă dezvoltă proictele din România în parteneriat cu un administrator de active în domeniul regenerabilelelor din Marea Britanie, LowCarbon, care a cumpărat proiectele începute la noi în țară de Nero Renewables – parcul despre care se vorbește în acest text era unul dintre ele.

De reținut și că, în toamna lui 2022, Rezolv a achiziționat de la Monsson Group drepturile pentru construcția și operarea, la Arad, a unui uriaș parc fotovoltaic cu o capacitate de 1.044 MW. După finalizarea construcției, estimată pentru 2025, parcul de la Arad este așteptat să fie cel mai mare din Europa.

Momentan, în Dobrogea se află cel mai mare parc eolian de uscat din Europa, cel dezvoltat de CEZ, la Fântănele-Cogealac, de 600 MW.

Back to list

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *