Știri

Monsson a deschis o nouă firmă, Green Storage, cel mai probabil pentru proiectele de stocare

Monsson a deschis o nouă firmă, Green Storage, cel mai probabil pentru proiectele de stocare

Firma Monsson SRL, controlată de Emmanuel Muntmark, unul dintre pionierii regenerabilelor din România, supranumit “regele eolienelor”, a fondat o companie nouă, denumită Green Storage SRL.

Green Storage SRL are sediul social în Constanța, iar obiectul principal de activitate este “producția, transportul și distribuția de energie electrică”, cu activitate principală “producția de energie electrică”. Capitalul social este de 100.000 de lei, iar unicul fondator este Monsson SRL.

Cel mai probabil, dacă ar fi să ne luăm după denumirea companiei, firma se va ocupa cu proiecte de stocare a enegiei obținute din surse regenerabile. De altfel, recent, grupul Monsson a pus în funcțiune cea mai mare capacitate de stocare a energiei electrice în baterii din România, de 24 MWh – (6MWx4h), “printr-un proiect unicat, aflat în curs de brevetare și folosește baterii de producție autohtonă, produse de Prime Batteries Technologies.

Unitatea de stocare va fi încărcată cu energie produsă de Parcul eolian Mireasa, existent, în operare de 50 MW, cu energie fotovoltaică produsă de Parcul fotovoltaic Gălbiori 2 de 35 MW aflat în construcție și care va fi conectat la rețea în 2024, cât și de la rețeaua națională, când nu este vânt sau soare.

Această primă etapă este doar una din cele trei etape care vor constitui un total de 216 MWh, capacitate de stocare ce va fi dată în exploatare pe parcursul acestui an în același loc, a anunțat Monsson.

Monsson a anunțat că intenționează să instaleze în următorii ani baterii în toate parcurile eoline și fotovoltaice pe care le are în dezvoltare. De asemenea, se afla in discuții ți cu alte companii pentru a instala baterii în parcurile acestora și probabil și din acest motiv a înființat firma.

Back to list

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *